Våtrom

Våtromsnormen


I 1994 fikk vi Våtromsnormen etter initiativ fra aktører i byggebransjen. Normen beskriver et sett av retningslinjer for hvordan man bør utføre våtromsarbeid. Hensikten med Våtromsnormen er å heve kvaliteten med hensyn til funksjon og varighet. I dag bygges de aller fleste bad med vanntette gulv og fall til sluk, med hjelp av membran og gipsløsninger. Membraner er vanntettende sjikt av ett eller flere lag, som ligger mellom selve gulvet og flisene.

Våtromstapet - en glemt mulighet?

Noen vet ikke om at det er noe som heter våtromstapet, men det er det! Våtromstapet er en ekstra solid variant av vinyltapet. Det har høy slitestyrke og vaskbarhet, og det kan brukes både på toalett, bad og vaskerom, hvor det kan være høy luftfuktighet. Tapetet egner seg ikke inne i dusjen og andre steder hvor vannet står direkte rett på veggen.


Du kan bruke ulike materialer på veggene i et vårtrom, men felles for dem er at de skal stoppe fukt fra å trenge inn i veggene. F.eks ved flislegging må du smøre membran på 3mm tjukkelse på underlaget for å gjøre det fuktsikkert.


Du kan også sparkle over oppkanter, så bruke våtromstapet med våtromsmaling over der igjen.


© All Rights Reserved.

Seppänen Gulvleggerfirma